You are currently viewing Hoe tap je het beste een biertje?

Hoe tap je het beste een biertje?

Veel mensen zullen dit gevoel herkennen: je staat achter de bar en hebt je eerste biertje getapt. De helft van het glas is gevuld met schuim of je hebt juist helemaal geen schuimkraag. Dit is het moment dat je je af zal vragen: hoe tap je het beste een biertje? In dit artikel zullen we je helpen met concrete tips om het perfecte biertje te tappen.

Voorbereiding: een schoon glas!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt zeker voor het tappen van bier. Je begint met het juiste glas dat ook goed schoongemaakt is. Tips kan je lezen in dit artikel over bierglazen schoonmaken. Als je het juist glas gevonden hebt en ze op de goede manier zijn schoongemaakt, rest er nog één vraag: hoe tap je het beste een biertje?

Tappen in droog of nat glas?

Ook dit hangt af van het soort bier dat je drinkt. Zo moet je speciaal bier in een droog glas tappen, terwijl je Pils beter wel in een voorgespoeld glas drinkt. Spoelen doe je altijd met koud water. In een gespoeld glas is een filmlaagje aangebracht, waardoor het koolzuur zich niet aan het glas kan hechten. Let op: zorg er wel voor dat er geen plasje water in het glas achterblijft, maar schud het glas uit. Een laagje water in een bierglas doet de schuimlaag niet ten goede.

Tip: voor een nog betere smaak maak je je glas voor het tappen koud. Dit kan door het glas om te spoelen met koud water of door het glas een tijdje in de koelkast te zetten. Proost!

Leave a Reply