You are currently viewing Bier leren drinken – tips voor een beginnende drinker

Bier leren drinken – tips voor een beginnende drinker

Alle verschillende soorten bier kunnen misschien wat overweldigend zijn. Er zijn zo veel verschillende typen bier en elk hebben ze weer hun eigen kenmerken. Als beginnend bierdrinker weet je natuurlijk niet of je nu liever wit- of bruin bier drinkt en of je juist van bitter of zoet houdt. Hieronder hebben we wat tips op een rijtje om bier te leren drinken. Handig voor de beginnende drinker. En let op: geniet met mate! 18+ – drink bewust.

Kennismaken met bier

In eerste instantie is het verstandig om te beginnen met bier met een wat lager alcoholpercentage. Bovendien is het goed om te beginnen met bier dat niet een enorm sterke smaak heeft. Op die manier maak je kennis met de smaak van bier en kun je steeds meer soorten uitproberen.

Wennen aan de smaak van bier

Ook Fruitbier is geschikt om kennis te maken met de smaak van bier. Zelfs mensen die normaal eigenlijk niet zo van bier houden, kunnen een Fruitbiertje wel waarderen. Als je eenmaal aan de smaak van bier gewend bent, kun je een stapje verder gaan en de wat zwaardere, bittere bieren proeven – mocht je daar behoefte aan hebben. De meeste mensen zullen een erg zware soort bier in het begin niet heel lekker vinden.

Dat geldt ook voor kruidige bieren. Dit is een type bier dat je vaak moet leren drinken om het te kunnen waarderen. Na een tijdje kun je het heel lekker vinden. Maar er is natuurlijk ook helemaal niets mis met het blijven drinken van licht bier.

Leave a Reply